Met de kennis van morgen - E-book
Patrick van der Duin, Dhoya Snijders
Toekomstverkennen voor de Nederlandse overheid
Met de kennis van morgen
€ 12,99
ISBN:
9789048540600
Verschijningsdatum:
17-10-2018
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
PDF
Aantal paginas:
264
Auteur:
Patrick van der Duin, Dhoya Snijders
Met de kennis van morgen
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (Paperback, ISBN 9789462988477):

Snelle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen maken de toekomst van Nederland moeilijk inzichtelijk. Voor de Nederlandse overheid is het daarom in toenemende mate noodzakelijk om toekomstverkenningen uit te laten voeren. Wat voor toekomstverkenningen worden er gemaakt, wat is de rol van deze verkenningen en wat voor impact hebben ze op de politieke besluitvorming?

Aan de hand van recente casussen gaat Met de kennis van morgen over de toekomstverkenningen die adviesraden en planbureaus hebben ontwikkeld om toekomstbestendig advies te leveren aan de overheid. De Stichting Toekomstbeeld der Techniek, het CBS, het CPB, het pbl, het KNMI, de COGEM, het RIVM, het SCP, de awti, de WRR en het Rathenau Instituut geven inzicht in de wijze waarop zij verkenningen uitvoeren, hoe deze hun weg vinden naar de Nederlandse politieke besluitvorming en wat het resultaat van hun verkenningen is.