From Grain to Pixel - E-book
Giovanna Fossati
The Archival Life of Film in Transition, Third Revised Edition
From Grain to Pixel
gratis
ISBN:
9789048543526
Verschijningsdatum:
15-11-2018
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
PDF
Aantal paginas:
448
Auteur:
Giovanna Fossati
Serie:
From Grain to Pixel
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789048510696):

Het bewegende beeld bevindt zich in een overgangsperiode waarin analoge (fotochemische) film geleidelijk vervangen wordt door digitale film. Deze overgang heeft niet alleen diepgaande invloed op filmproductie en -distributie, maar ook op de manier van archiveren van film en de theoretische conceptualisering van dit medium.

Van digitale archieven worden steeds nieuwe vormen ontwikkeld. Deze archieven — digitale filmdatabases en YouTube bijvoorbeeld — maken gebruik van media die participatie van vele gebruikers mogelijk maken en worden zo toegankelijker dan ooit. Ondertussen is er nog onvoldoende dialoog tussen archivarissen en filmwetenschappers. From Grain to Pixel slaat een brug tussen archiveringspraktijken en wetenschappelijk onderzoek dat gebaseerd is op relevante debatten in film- en nieuwe mediastudies. Fossati stelt een nieuwe theorie op voor het archiveren en restaureren van film. Dit biedt mogelijkheden voor een hernieuwde dialoog tussen archivarissen en wetenschappers.