Stabiliteit en verandering in Europa
Proceedings vierde Nederlandse workshop European Social Survey – 27 september 2012
Stabiliteit en verandering in Europa
€ 30,99
ISBN:
9789085550839
Verschijningsdatum:
01-09-2013
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
178
Redacteur:
Marion Wittenberg, Kees Aarts
Serie:
Stabiliteit en verandering in Europa
De uitgever heeft voor deze uitgave geen omschrijving aangeleverd. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789048519804):

De European Social Survey (ESS) is een groot tweejaarlijks enquêteonderzoek dat sinds 2002 gehouden wordt onder de inwoners van vijftien jaar en ouder van circa dertig Europese landen. Het belang van de ESS blijkt uit de vele honderden publicaties die met behulp van de gegevens zijn geschreven. Nederlandse onderzoekers behoren tot de meest intensieve gebruikers.

Om de contacten tussen Nederlandse (en Vlaamse) gebruikers van de ESS te stimuleren, organiseren DANS en de Nederlandse nationale coördinator van de ESS elke twee jaar een eendaagse workshop waarin onderzoek wordt gepresenteerd en besproken. Dit boek doet verslag van de Vierde Nederlandse ESS workshop, die plaatsvond op 27 september 2012.

Zeven gepresenteerde papers, gevolgd door uitgebreide abstracts van zeven andere presentaties, getuigen van het grote en uiteenlopende scala aan onderzoeksvragen dat met behulp van de ESS-data onderzocht kan worden. Sommige bijdragen hebben een longitudinale invalshoek, naast cross-nationale vergelijkingen en papers die ingaan op methodologische aspecten van de ESS.