Het strijkkwartet
Leo Samama
Het strijkkwartet
€ 28,99
ISBN:
9789462988880
Verschijningsdatum:
16-01-2018
Leverbaar:
Direct
Druk:
2e druk
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
380
Auteur:
Leo Samama
Het strijkkwartet
Wat is een strijkkwartet? Vier musici die samen op voet van absolute gelijkheid een muzikale bridgedrive uitvoeren, elkaar hun intiemste muzikale gedachten laten horen, muziek uitvoeren die voor menige componist meer openbaringen kan aanreiken, ook openhartiger is en tegelijk intiemer dan een geheim dagboek. Geen kunst is zo hoogstaand, zo verfijnd, zo persoonlijk als de kwartetkunst. Kortom: een strijkkwartet is klinkende filosofie voor vier strijkers. Leo Samama beschrijft de ontwikkeling van het strijkkwartet van de oudste bronnen tot in onze tijd en gaat nader in op de belangrijkste composities die ervoor geschreven zijn.

Wat een luxe dat een muzikale veelvraat en wandelende encyclopedie als Samama zijn tijd en passie stak in een gespecialiseerd boek als dit. Een onmisbaar handboek voor liefhebbers en liefhebbers in spe.
- **** NRC Handelsblad

Musicoloog Leo Samama schreef een monografie over het strijkkwartet zoals die er in Nederland nog niet was. (...) Voor liefhebbers van het genre is dit zonder meer een verplichte aanschaf.
- Het Parool

Een boek om van te smullen, waarin kennis van zaken en enthousiasme elkaar in evenwicht houden. Een pracht van een handleiding-Vrije Geluiden

Bekijk hier een interview met Samama bij Parmando 24 Culture: