(How) Opera Works, (Hoe) opera werkt
Pierre Audi Lectures, Pierre Audi lezingen
(How) Opera Works, (Hoe) opera werkt
€ 25,99
ISBN:
9789463723015
Verschijningsdatum:
12-10-2018
Leverbaar:
Direct
Uitvoering:
Paperback
Aantal paginas:
266
(How) Opera Works, (Hoe) opera werkt
Afscheidsboek Pierre Audi van de Nationale Opera

'Een diepgaande benadering van opera brengt een goudmijn aan het licht; opera heeft de energie van de toekomst. En terwijl de speurtocht naar goud altijd doorgaat, moeten ook de 'mijnen' die in het operaproces verborgen zitten, worden opgespoord en onschadelijk gemaakt. Er moeten risico's genomen worden; zonder risico's is een opwindend beleid niet denkbaar.'

Met deze even spannende als veelzeggende metaforen opende Pierre Audi in 1988 zijn eerste beleidsplan als artistiek directeur van De Nationale Opera.

Inmiddels zijn we dertig jaar verder en is het tijd om stil te staan bij de goudmijn die Pierre Audi voor ons ontsloten heeft. Dat doen we met deze publicatie, die de neerslag bevat van Pierre Audi's ideeën over muziektheater, opera en kunst in het algemeen. Zo kunnen we volgen hoezeer zijn visie de afgelopen decennia zich heeft ontwikkeld en zien dat opera inderdaad de energie van de toekomst heeft. In vier lezingen zet Pierre Audi zijn gedachten uiteen over de ontwikkeling van opera en muziektheater waarin hij zelf zo'n baanbrekende rol heeft gespeeld.

Het boek is geschreven in het Nederlands en het Engels.