Gaat 'De Correspondent' erin slagen een wereldwijde journalistieke revolutie teweeg te brengen?

Gaat 'De Correspondent' erin slagen een wereldwijde journalistieke revolutie teweeg te brengen? Of spat de jongensdroom van oprichters Rob Wijnberg en Ernst-Jan Pfauth uiteen in Amerika? Deze vragen stelt Leendert van der Valk in zijn boek over de journalistieke start-up dat naar verwachting eind 2019 bij uitgeverij AUP zal verschijnen. Als een fly on the wall volgt Van der Valk het team van 'De Correspondent' in een cruciale periode van hun nog jonge geschiedenis. Hij kijkt met vele betrokkenen terug op de eerste succesvolle tropenjaren en doet van dichtbij verslag van de volgende stap: hoe 'The Correspondent' de Verenigde Staten hoopt te veroveren.

Leendert van der Valk (1980) schrijft voor o.a. NRC Handelsblad en nrc.next en doceert journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij volgt 'De Correspondent' sinds 2014 voor het onderzoeksproject Nieuwe Journalistiek.

Zijn boeken 'Duivelsmuziek, Op de fiets van Memphis naar New Orleans (2011)' en 'Voudou, Van New Orleans naar Cotonou op het ritme van de goden (2017)' werden beide genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs voor het beste journalistieke reisboek. 'Voudou' maakt nog kans op de winst: zondag 17 juni wordt de Bob den Uyl Prijs 2018 uitgereikt. Bij uitgeverij AUP wordt Van der Valk herenigd met redacteur Jelte Nieuwenhuis, die zich op projectbasis aan de uitgeverij heeft verbonden.


12 juni 2018