Abonnementen


 

Amsterdam University Press biedt een variatie aan toegangsmogelijkheden tot de inhoud van haar tijdschriften. Geïnteresseerden kunnen de voor hen meest geschikte optie kiezen.

Op deze pagina vindt u informatie over hoe u zich kunt abonneren op onze tijdschriften en andere aankoopmogelijkheiden. Verder vindt u informatie over Open Access en instructies hoe u zich op ingentaconnect kunt registreren om onze tijdschriften online te lezen. 

 

Abonnementen

Amsterdam University Press biedt abonnementen voor papier én online samen, of voor alleen online (online only), en aan zowel instituten, als aan particulieren en studenten. Ga voor meer informatie over de typen abonnementen en de abonnementsprijzen naar de tijdschriftpagina van uw keuze.

Om een abonnement te kopen, te verlengen, of voor meer informatie, neemt u contact op met abonnementen@aup.nl.

Als u een abonnement op een van onze tijdschriften wilt aanbevelen aan de instelling waar u werkzaam bent, dan kunt u een ‘library recommendation form’ downloaden op de tijdschriftpagina van uw keuze, deze invullen en overhandigen of toesturen aan uw bibliothecaris.

 

Andere aankoopmogelijkheden

Amsterdam University Press biedt ook de mogelijkheid om losse artikelen aan te schaffen. Ga voor meer informatie naar de tijdschriftpagina van uw keuze.

 

Open Access

Amsterdam University Press publiceert diverse tijdschriften in Open Access, zowel in Gold Open Access als in Delayed Open Access. Lees hier meer over Amsterdam University Press en Open Access.

De tijdschriften Internationale NeerlandistiekTaal en Tongval en NECSUS. European Journal of Media Studies worden in Gold Open Access gepubliceerd. Artikelen zijn onmiddellijk beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Deze tijdschriften worden gesubsidieerd, Article Processing Charges (APC’s) zijn niet nodig.

De tijdschriften Tijdschrift voor GenderstudiesTijdschrift voor Geschiedenis en Tijdschrift voor Sociale en Economische Geschiedenis worden gepubliceerd middels Delayed Open Access. Artikelen zijn na een periode van 6 maanden tot 3 jaar beschikbaar voor iedereen. Betalende abonnees hebben onmiddellijke toegang tot alle gepubliceerde artikelen.

Het is mogelijk om een artikel in Gold Open Access te publiceren in de tijdschriften Mens en MaatschappijAlgemeen Nederlands Tijdschrift voor WijsbegeerteTijdschrift voor TaalbeheersingNederlandse LetterkundeNederlandse Taalkunde,Tijdschrift voor Genderstudies en Tijdschrift voor Geschiedenis als een Article Processing Charge (APC) beschikbaar is. Vul hiervoor de betreffende optie in op het Consent Form dat ondertekend wordt door alle auteurs.

 

Online Access: Registreren op Ingentaconnect

Alle tijdschriften die worden gepubliceerd door Amsterdam University Press hebben een elektronische versie beschikbaar op het platform van ingentaconnect (van Publishing Technology). Als u een abonnee van een tijdschrift op dit platform bent, en u wilt toegang krijgen tot de gesloten artikelen van het tijdschrift, registreer u dan eerst op het platform en ‘voeg uw abonnement toe’ aan uw registratie met behulp van uw viercijferige abonnementsnummer.

Als u zich in wilt schrijven voor bijvoorbeeld Issue Alerts van een van onze Open Access-tijdschriften, dan wordt ook gevraagd u te registreren.

Heeft u een particulier of studentenabonnement of wilt u zich registreren voor Issue Alerts? Dan kunt u hier lezen hoe u zich kunt registreren.

Heeft u een institutioneel abonnement? Dan kunt u hier lezen hoe u zich kunt registreren.